Voor 23:30 besteld, morgen in huis  ✓ Discreet verpakt en bezorgd

EasyJoy 193x67px

Inhoud

Geen zin in seks

Heb je de laatste tijd geen zin in seks, of heb je al een lange tijd geen zin in seks? Of heb je nog nooit zin in seks gehad? Veel vrouwen, meisjes, mannen en jongens hebben hier wel eens last van. In veel gevallen gaat het vanzelf over.

Hoe komt het dat ik geen zin heb in seks?

Dat je geen zin hebt in seks kan verschillende redenen hebben. We splitsen het op in vijf categorieën:

Geen zin in seks door omstandigheden

Het kan zijn dat je door omstandigheden geen zin hebt in seks. Denk aan het feit dat je te moe bent. Of dat je te druk bent met andere dingen! Ook stress of het gebruik van drugs en alcohol kan hier mee te maken hebben. Het kan ook zijn dat je geen geschikte locatie weet te vinden, en dat de locaties waar het voor u mogelijk is niet fijn of veilig aanvoelt.

Seksuele oorzaken

Geen zin hebben in seks kan ook seksuele oorzaken hebben. Misschien heb jij het idee dat je moet presteren bij seks? Of wellicht heb je weinig fantasie over seks? Het kan ook zijn dat je geen realistische verwachtingen of ideeën over seks hebt. Dit kan afstoten omdat het nooit voldoet aan de door jouw gestelde verwachtingen. Ook kan er een verschil zitten in de seksuele behoefte. Misschien dringt jouw partner wel erg aan en werkt dit bij jou erg averechts.

Zie ook: Moeilijk of niet klaar kunnen komen

Geen zin in seks door lichamelijke oorzaken

Geen zin hebben in seks kan ook lichamelijke oorzaken hebben. Denk aan bijwerkingen van medicijnen. Of aan pijn en vermoeidheid! Ook medische behandelingen kunnen invloed hebben, denk aan chemotherapie of bestraling.

Voorbehoedsmiddelen

Het gebruik van de pil, de anticonceptiepil kan invloed hebben. Het kan er voor zorgen dat je meer zin hebt in seks, maar het kan er ook zeker voor zorgen dat je minder zin hebt in seks.

Geen zin in seks door psychologische oorzaken

Er zijn tal van psychologische oorzaken die invloed hebben op het feit of je wel, of geen zin hebt in seks. Somberheid of een depressie kan ervoor zorgen dat je er geen tijd in wilt steken, het kan de deur bij voorbaat al sluiten. Een ander voorbeeld is dat je een onzeker zelfbeeld hebt. Misschien vind jij je lichaam niet mooi? Voel je je te dik of juist te dun? Daarnaast kunnen eerdere ervaringen van invloed zijn. Is het de vorige keer met deze partner slecht bevallen? Of heeft het hebben van seks je een traumatische ervaring opgeleverd?

Minder zin in seks dan m’n partner

Zoals je merkt zijn er tal van redenen waarom je minder zin in seks kan hebben. Uiteraard is het dan ook zo dat andere mensen wellicht meer zin, of juist minder zin hebben. Ervaar je dat je minder zin hebt in seks dan je partner? Dan is het goed om dit bespreekbaar te maken. Door te bespreken wat je voelt kun je opzoek naar een oplossing die voor beiden goed voelt.

Hoe krijg ik meer zin in seks?

Zin hebben in seks gebeurt niet zomaar. In veel gevallen heb je daar zelf invloed op. Stap één is dat je jezelf openstelt voor seksuele prikkels en voor seksuele gevoelens in je lijf. Hieronder vind je 7 tips die ervoor zorgen dat je meer zin krijgt in seks.

  1. Heb seks met iemand die je interessant, aantrekkelijk of leuk vindt
  2. Bouw de spanning langzaam op en begin met zoenen en strelen
  3. Geef aan wat je lekker vindt, of wat je juist niet lekker vindt
  4. Lees spannende seksverhalen of kijk een uitdagende seksfilm
  5. Probeer nieuwe dingen uit, ontdek waar je opgewonden van wordt
  6. Sta ervoor open
  7. Zorg voor een leeg hoofd en een omgeving waar jij je ontspannen voelt

Zie ook: Teveel zin in seks

Geen zin in seks

Het gebruik van speeltjes

Een laatste tip kan zijn het gebruik van speeltjes. Bij veel mensen spreken speeltjes tot de verbeelding. De gedacht aan seksspeeltjes kan al helpen om mensen in de mood te brengen. Daarnaast kan het gebruik van de speeltjes bijdragen aan het eerder opgewonden worden.

Voordelen van bestellen via EasyJoy

  • Vlotte levering
  • Discrete levering
  • Uitstekende service

Sextoys voor mannen en vrouwen zijn te verkrijgen bij EasyJoy. Ook voor hetero, gays en lesbienne koppels is er een groot assortiment aanwezig. Ben jij opzoek naar sexspeeltjes? EasyJoy levert jouw favoriete producten snel en discreet.

Gerelateerde producten

Heb je deze producten ook al bekeken?