Voor 23:30 besteld, morgen in huis  ✓ Discreet verpakt en bezorgd

EasyJoy 193x67px
Impotentieproblemen of erectieproblemen

Inhoud

Impotentieproblemen of erectieproblemen

Heb je als man moeite om een erectie te krijgen? Eén op de tien mannen rond de 50 jaar heeft erectieproblemen. Ook mannen uit andere leeftijdsklassen kennen deze problemen, zij het dat zij hier af en toe last van hebben en niet op frequente basis.

Impotentieprobleem: wat is het?

Er worden wel eens wat termen door elkaar heen gehaald. Het is goed om helder te hebben wat een impotentieprobleem daadwerkelijk is. Zodra een man een impotentieprobleem heeft is geslachtsgemeenschap uitgesloten. Dit wordt uitgesloten omdat mannen met erectieproblemen geen erectie krijgen of er één krijgen die onvoldoende is.

Elke man maakt wel eens mee dat hij geen goede erectie krijgt. Moet gezegd dat het bij mannen van 50+ vaker voorkomt dan bij mannen van een jongere leeftijd. Het niet krijgen van een goede erectie is dus vrij normaal. Het is echter een probleem wanneer het blijvend is, of wanneer het steeds terugkeert. Heb je regelmatig dat je geen erectie kunt krijgen, of krijg je regelmatig een erectie die tegenvalt? Dan is er sprake van impotentie.

Heb ik een impotentieprobleem?

Soms is het lastig om aan te duiden of iemand daadwerkelijk een impotentie probleem heeft. Allereerst is het goed om te weten dat er vijf gradaties zijn, we sommen ze voor je op:

Totale impotentie

Ik krijgt nooit een erectie. Niet bij masturbatie, niet tijdens geslachtsgemeenschap en niet bij het wakker worden.

Situatieve impotentie

Het woord geeft het al aan. Bij situatieve impotentie heb je de ene keer wel een erectie en de andere keer niet. Dat is dus afhankelijk van die situatie. Het kan dus zijn dat je bij masturbatie wel een erectie krijgt maar bij het hebben van seks niet.

Partiële impotentie

In dit geval heb je wel een erectie. Echter is deze niet voldoende om geslachtsgemeenschap te hebben.

Primaire impotentie

In dit geval heb nog nooit een erectie gehad. Als je nooit een erectie hebt gehad is er sprake van een primaire impotentie.

Secundaire impotentie

Je hebt in het verleden meerdere erecties gehad. Echter lukt dat nu niet meer.

Zie ook: Ik kan geen erectie of een stijve krijgen

erectie probleem, impotentie probleem

Wat kan ik aan mijn erectieprobleem doen?

Wil je graag van jouw erectieprobleem af? En ben je benieuwd wat je eraan kunt doen? Dan is het goed om te weten wat de oorzaak van het probleem is. De meeste oorzaken sommen wij voor je op:

  • Lichamelijke probleem
  • Psychisch probleem
  • Relatieprobleem

Heb je regelmatig een spontane erectie? Bijvoorbeeld wanneer je een sexy vrouw of man ziet, erotische film kijkt, of wanneer je wakker wordt? Dan is in veel gevallen een relatieprobleem of een psychisch probleem de oorzaak. Mocht je last hebben van een erectieprobleem dan is het goed om de dokter te raadplegen. Voorbeelden van veelgehoorde oorzaken sommen we voor je op.

Leeftijd

Zodra je ouder wordt is het heel logisch dat jouw penis minder lang stijf wordt

Leefstijl

Jouw leefstijl kan grote invloed hebben op dit probleem. Het stoppen met alcohol, stoppen met roken, het hebben van voldoende lichaamsbeweging, eten van gezonde voeding en het hebben van een normaal gewicht zijn belangrijke pijlers als het gaat om een evenwichtige leefstijl.

Medicijnen

Slik je medicijnen? Medicijnen kunnen invloed hebben op jouw erectie.

Verwachtingen

Het is goed om te weten dat veel mannen te maken hebben met erectieproblemen. De één meer dan de ander, maar doorgaans heeft elke man er mee te maken. Door je verwachtingen bij te stellen verlaag je de druk voor uzelf.

Ziekte

Heb je een ziekte onder de leden? Het hebben van een ziekte heeft invloed op jouw erectie.

Ervaar wat je prettig vindt

Het is goed om te ervaren wat je prettig vindt. Mocht je seks hebben met je partner geef dan aan wat fijn aanvoelt, of wat minder fijn aanvoelt. Gebruik van seksspeeltjes kan de erectie ook positief beïnvloeden. Het stimuleren van een specifieke plek kan je een stevige erectie bezorgen.

Zie ook: Seksuele klachten mannen

Voordelen van bestellen via EasyJoy

  • Vlotte levering
  • Discrete levering
  • Uitstekende service

Sextoys voor mannen en vrouwen zijn te verkrijgen bij EasyJoy. Ook voor hetero, gays en lesbienne koppels is er een groot assortiment aanwezig. Ben jij opzoek naar sexspeeltjes? EasyJoy levert jouw favoriete producten snel en discreet.

Gerelateerde producten

Heb je deze producten ook al bekeken?