Voor 23:30 besteld, morgen in huis  ✓ Discreet verpakt en bezorgd

EasyJoy 193x67px

Inhoud

Pijn tijdens seks

Herken je dat? Dat je pijn hebt tijdens seks? Veel mensen vinden het lastig om erover te praten! Vaak omdat ze denken dat het uniek is en dat andere mensen of zijn of haar partner dit probleem niet kent. Echter is het goed om te realiseren dat pijn tijdens seks vaker voorkomt. Zowel jonge koppels als wat oudere stellen hebben hier mee te maken.

Pijn tijdens seks

Pijn tijdens, na of voor de seks gebeurt bij zowel mannen of vrouwen. In vrijwel elke leeftijdscategorie heeft de man en de vrouw wel eens pijn ervaren voor, na of tijdens de seks. De oorzaak van de pijn is op te splitsen in twee categorieën: pijn door lichamelijke klachten en pijn door psychologische factoren. Bij vrouwen wordt er in vervolgens nog een tweedeling gemaakt namelijk oppervlakkige pijn en diepte pijn.

Pijn tijdens seks

Oorzaak van de pijn

Er zijn verschillende oorzaken en redenen waarom een man of een vrouw pijn kan ervaren tijdens, voor of na de seks.

Vrouwen

Zoals hierboven al besproken is, wordt er bij vrouwen een tweedeling gemaakt in de verschillende soorten pijn. Zo bestaat er een diepe pijn, maar ook een oppervlakkige pijn. De redenen van deze pijnen zijn uiteenlopend.

Zie ook: Seksuele klachten vrouwen

Droog slijmvlies

Droog slijmvlies is een voorbeeld van oppervlakkige pijn. Dit kan komen omdat je niet seksueel opgewonden bent. Maar het kan ook komen door huidirritatie of huidziektes. Ook door het scheren van schaamhaar, of het wassen van de clitoris met zeep kan leiden tot droog slijmvlies.

Vaginisme

Herken je dat je wel graag seks wilt? Maar dat het niet wil lukken? Dan kan vaginisme het probleem zijn. In dat geval worden de bekkenbodemspieren die rondom de vagina liggen onbewust te sterk aangespannen. Vaginisme is net als het hebben van droog slijmvlies een oppervlakkige pijn.

SOA

Een SOA wordt ook wel een geslachtsziekte genoemd en staat voor seksueel overdraagbare aandoening. Zodra een vrouw, maar ook een man een SOA met zich meedraagt kan dit de nodige klachten met zich meebrengen.

Aanstoten van de baarmoedermond

Het aanstoten van de baarmoedermond is een voorbeeld van diepe pijn. Bij penetratie stoot de penis in dat geval tegen de baarmoedermond. Hierbij voel je de pijn in de onderbuik.

Zie ook: Orgasme stoornis: kun je niet klaarkomen?

Mannen

Ook bij mannen kan er pijn ontstaan bij het vrijen, hieronder een paar voorbeelden:

Liesbreuk

Een liesbreuk komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen, meer dan een kwart van de mannen krijgt te maken met een liesbreuk. Bij vrouwen is dit slechts 2%. Dit heeft te maken met de sterkte van de buikwand, deze is bij mannen minder sterk dan bij vrouwen. Een liesbreuk wordt ook wel hernia linguinalis genoemd.

Ontsteking van de eikel

Een ontstoken eikel komt relatief gezien veel voor. De reden van de ontsteking kan op verschillende manieren ontstaan, denk aan: wrijving of het in aanraking gekomen met zeep of crèmes. Ook kan er een ontsteking ontstaan door het niet goed reinigen van de penis.

Firmosis

Zodra je de voorhuid van je penis terugtrekt, dan komt de eikel bloot te liggen. In sommige gevallen is de voorhuid te nauw (firmosis), daardoor lukt het niet om de voorhuid over de eikel te trekken. Mocht je hier last van hebben, dan is het belangrijk om dit nooit te forceren.

Zie ook: Seksuele klachten mannen

Voor mannen en vrouwen

In sommige gevallen is de pijn heel eenvoudig op te lossen. Het gebruik van verdovende middelen op bepaalde plekken, denk aan crèmes of spray kan in veel gevallen al een oplossing zijn. Bij een stroeve anale of vaginale penetratie is het gebruik van glijmiddel vaak al een geschikte oplossing.

Sextoys voor mannen en vrouwen

Ben je opzoek naar een sexspeeltje voor mannen en vrouwen? EasyJoy levert jouw favoriete producten snel en discreet.

Voordelen van bestellen via EasyJoy

  • Vlotte levering
  • Discrete levering
  • Uitstekende service

Gerelateerde producten

Heb je deze producten ook al bekeken?

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen: