Voor 23:30 besteld, morgen in huis  ✓ Discreet verpakt en bezorgd

EasyJoy 193x67px
Seksuele klachten

Inhoud

Seksuele klachten vrouwen

Vrijwel elke vrouw heeft wel eens te maken met seksuele klachten. Seksuele problemen ontstaan om verschillende redenen. In veel gevallen is seks bedoeld om er plezier aan te kunnen beleven, je moet ervan kunnen genieten. Uiteraard is seks niet voor iedereen hetzelfde. Waar de één iets heel prettig kan vinden, kan de ander het als vervelend ervaren.

Tijdens de seks is het belangrijk om te kunnen genieten van uw seksuele gevoelens en van uw lichaam. Dat lijkt heel vanzelfsprekend, echter blijkt dit in de praktijk niet het geval te zijn. Hier zijn uiteenlopende redenen voor:

Taboe

Veel vrouwen zijn opgegroeid met een taboe rondom seksualiteit.

Niet aantrekkelijk

Er zijn veel vrouwen die zichzelf niet aantrekkelijk vinden. Ze vinden zichzelf bijvoorbeeld te dik.

Negatieve ervaring

Sommige vrouwen hebben te maken gehad met een negatieve sekservaring.

Onwetend

Er zijn veel vrouwen die niet weten waar ze seksueel opgewonden van raken. Daarbij weten veel vrouwen niet welke plekken ze het fijnst vinden voor aanraking.

Praat met elkaar

Veel van de seksuele klachten van de vrouw, maar ook van de man blijven onbesproken. Het is aan te raden om met je partner hierover in gesprek te gaan. Op het moment dat je aangeeft wat er speelt, weet jouw partner wat er bij jou speelt, en kun je op basis hiervan andere dingen proberen. Er wordt vaak gedacht dat dit een automatisch proces is, dat partners die jaren bij elkaar zijn elkaar op dit gebied snappen en begrijpen. Echter blijkt in de praktijk dit heel anders te zijn. Daarbij is het zo dat de vrouw andere behoeften en verlangens heeft dan de man, door dit op elkaar af te stemmen ervaren beide veel plezier aan hun seksleven.

Pijn bij penetratie

Pijn bij penetratie. Een veelgehoorde seksuele klacht van een vrouw is een brandende of schrijnende pijn bij de ingang van de vagina. Vaak speelt dit op voor, na of tijdens de gemeenschap.

Zie ook: Pijn bij het vrijen

Er zijn verschillende oorzaken te bedenken voor deze pijn, we schrijven er een paar op:

Niet opgewonden genoeg

Het kan zijn dat je niet opgewonden genoeg bent. Hierdoor is jouw vagina te droog waardoor de penis continue langs de vaginawand schuurt. Op het moment dat je flink opgewonden bent zul je automatisch vochtiger zijn, hierdoor zal het minder schuren en makkelijker glijden. Het gebruik van glijmiddel kan ook een oplossing zijn.

Seksuele klachten vrouwen

Bekkenbodemspieren

Het kan zijn dat je onbewust jouuw bekkenbodemspieren aanspant. Op het moment dat je jouw bekkenbodemspieren aanspant wordt de ingang van de vagina nauwer. Wat je vaak ziet is dat als het eenmaal zeer heeft gedaan, dat de vrouw tegen de volgende keer opziet. Vaak gaat dit ten koste van de seksuele opwinding. Waardoor de vagina niet vochtig genoeg is en de penis schuurt. Waardoor het probleem blijft bestaan.

Ook kan er krampachtig tegen op worden gekeken waardoor de vagina ingang opnieuw nauwer is dan gebruikelijk. In beide gevallen is het belangrijk om tijd te steken in het seksueel opgewonden raken. Mocht je dit zijn, maar mocht het alsnog branderig aanvoelen dan is het gebruik van glijmiddel erg aan te raden.

Gemeenschap niet mogelijk

In een uitzonderlijk geval is gemeenschap helemaal niet mogelijk. Ongeveer 3% van de vrouwen ervaart dit probleem. Zelfs het inbrengen van een tampon kan al tot problemen leiden. Op het moment dat gemeenschap nog nooit mogelijk is geweest heeft u last van primair vaginisme. In veel gevallen komt dit voort uit het feit dat de vrouw de bekkenbodemspieren onbewust erg aanspant. De reden van het aanspannen kan erg verschillen. Denk aan angst, schaamte of iets anders.

Mocht je in het verleden regelmatig gemeenschap hebben gehad, maar lukt dat op dit moment niet meer? Dan noemen we dat secundair vaginisme. Dat wil zeggen dat het in het verleden tot geen problemen heeft gezorgd, maar dat dit tegenwoordig wel voor problemen zorgt.

Voordelen van bestellen via EasyJoy

  • Vlotte levering
  • Discrete levering
  • Uitstekende service

Sextoys voor mannen en vrouwen zijn te verkrijgen bij EasyJoy. Ook voor hetero, gays en lesbienne koppels is er een groot assortiment aanwezig. Ben jij opzoek naar sexspeeltjes? EasyJoy levert jouw favoriete producten snel en discreet.

Gerelateerde artikelen

Heb je deze artikelen al gelezen?