Voor 23:30 besteld, morgen in huis  ✓ Discreet verpakt en bezorgd

EasyJoy 193x67px

Inhoud

Mijn vagina wordt niet vochtig of nat

Ervaar jij als vrouw het probleem dat je vagina niet vochtig wordt? Heb je moeite om opgewonden te raken en blijft hierdoor je vagina droog?

Symptomen van een droge vagina

Vrouwen ondervinden vaak hinder van een droge vagina bij seksueel contact. Zodra de man een partner is, of zodra er gewerkt wordt met een voorbinddildo, ondervind men vaak hinder bij het inbrengen. Er is simpelweg te weinig vocht aanwezig om het soepel te laten aanvoelen. In sommige gevallen lukt het wel om de penis of dildo in te brengen, echter voelt penetratie vervolgens niet fijn. Het geeft vaak een schrijnend en brandend gevoel die zelfs uren na de seks nog kan aanhouden.

Hoe wordt de vagina vochtig?

Als een vrouw opgewonden raakt, dan stroomt er bloed richting de vagina. De schaamlippen en clitoris zwellen iets op, en de vagina zal aan de binnenkant vochtig en later ook aan de buitenkant vochtig worden.

Een vrouw wordt opgewonden zodra ze aan seks denkt, of zodra ze lekker wordt aangeraakt. Je kunt hierbij denken aan zoenen, strelen of wrijven.

Mijn vagina wordt niet vochtig of nat

Ik raak niet opgewonden

Het kan zijn dat je als vrouw moeite hebt om opgewonden te raken. Allereerst is het belangrijk om te weten dat dit veel voorkomt. Dat betekent dat er niet direct iets mis met je hoeft te zijn. Sterker: het gebeurt vrijwel nooit dat vrouwen niet opgewonden kunnen raken vanwege lichamelijke klachten.

Vaak heeft het andere oorzaken. Zo kan het zijn dat je te moe bent of te weinig bent uitgerust. Ook alcohol en drugs werken vaak averechts als het opgewonden worden gaat. Het kan ook zijn dat je gewoon simpelweg geen zin hebt in seks. Of dat je met je gedachten ergens anders zit.

Zie ook: Moeite om opgewonden te worden of Orgasme stoornis: kun je niet klaarkomen?

Borstvoeding en een droge vagina

Het gebeurt maar weinig dat het niet krijgen van een vochtige vagina het gevolg is van een lichamelijke afwijking. In veel gevallen heeft het een andere oorzaak, zoals stress, geen zin in seks of vermoeidheid. Echter kan het ook andere redenen hebben. Vrouwen die borstvoeding geven hebben over het algemeen een drogere vagina dan vrouwen die niet via de borst voeden. Dit is echter niet blijvend. Zodra de vrouw gestopt is met via de borst voeden zal dit zichzelf weer herstellen.

Wat kan ik er aandoen?

Heb je moeite om de vagina vochtig te krijgen? Of heb je last van een droge vagina? Wil je het probleem verhelpen en wil je er graag iets aan doen? Allereerst is het gebruik van glijmiddel een absolute aanrader. Eigenlijk ontbreekt het in dit geval aan de ‘natuurlijke’ vorm van glijmiddel. Het aanschaffen van glijmiddel werkt aanvullend waardoor penetratie niet meer brandend of schrijnend aanvoelt.

Daarnaast zijn er nog tal van tips om de vagina vochtig te laten worden. Hieronder een paar voorbeelden:

  • Ontspan en neem de tijd voor het voorspel
  • Denk niet te veel na
  • Geef duidelijk aan wat prettig aanvoelt, of wat niet prettig aanvoelt
  • Fantaseer erop los
  • Maak gebruik van spannende sextoys

Zie ook: Seksuele klachten vrouwen

Gebruik van sextoys

Er zijn tal van leuke sexspeeltjes voor mannen en vrouwen. Sommige sextoys dragen bij aan het aan opgewonden raken. Sterker, in sommige gevallen kan de gedachte aan een sextoy al werken. De fantasie slaat in deze vaak aan, wat bedraagt aan het opgewonden worden.

Voordelen van bestellen via EasyJoy

  • Vlotte levering
  • Discrete levering
  • Uitstekende service

Sextoys voor mannen en vrouwen zijn te verkrijgen bij EasyJoy. Ook voor hetero, gays en lesbienne koppels is er een groot assortiment aanwezig. Ben jij opzoek naar sexspeeltjes? EasyJoy levert jouw favoriete producten snel en discreet.

Gerelateerde producten

Heb je deze producten ook al bekeken?